dr ives šindrak

Ивес Шиндрак

Position: гинеколог

Др Ивес Шиндрак рођена у Бањалуци 12.10.1978.године.  Основну школу завршила је у Бањалуци, као и Средњу медицинску школу, општи смијер, а потом и Медицински факултет Универзитета у Бањалуци. Запослена у ЈЗУ Дом здравља Бањалука од 2006 године. Двије године  је радила као љекар опште праксе у породичној медицини, те завршила једногодишњу едукацију и добила звање љекара породичне медицине.

Већ седму годину ради као специјалиста гинекологије и акушерства у Дому здравља Бањалука, у  Служби специјалистичких амбуланти са дијагностикама-специјалистичке амбуланте из гинекологије и у истоименој амбуланти смјештеној у студентском кампусу, усмјереној на рад са студентима.   Допунски рад обавља у гинеколошкој амбуланти “ДиваМедика “ у Бањалуци. Један је  од аутора  “Приручника за планирање породице”, под покровитељством UNFPA  те Министарства здравља Републике Српске и Федералног министарства здрвства, као и у изради ове интернет странице.

Један је од од два аутора у изради промотивног материјала (летак и постери) из области контрацепције штампаног прије двије године у оквиру  горе наведеног пројекта, из области контрацепције под покровитељством UNFPA И PJZ. Била је члан радне групе у изради “Модула за младе”. Сертификовани је  тренер из области контрацепције и репродуктивног здравља од стране ESC , WHO и UNFPA.