Упознајте наш тим стручњака

dr ives šindrak

Ивес Шиндрак

гинеколог

Др Ивес Шиндрак рођена у Бањалуци 12.10.1978.године.  Основну школу завршила је у Бањалуци, као и Средњу медицинску школу, општи смијер, а потом и Медицински факултет Универзитета у Бањалуци. Запослена у ЈЗУ Дом здравља Бањалука од 2006 године. Двије године  је радила као љекар опште праксе у породичној медицини, те завршила једногодишњу едукацију и добила звање љекара породичне медицине.

Већ седму годину ради као специјалиста гинекологије и акушерства у Дому здравља Бањалука, у  Служби специјалистичких амбуланти са дијагностикама-специјалистичке амбуланте из гинекологије и у истоименој амбуланти смјештеној у студентском кампусу, усмјереној на рад са студентима.   Допунски рад обавља у гинеколошкој амбуланти “ДиваМедика “ у Бањалуци. Један је  од аутора  “Приручника за планирање породице”, под покровитељством UNFPA  те Министарства здравља Републике Српске и Федералног министарства здрвства, као и у изради ове интернет странице.

Један је од од два аутора у изради промотивног материјала (летак и постери) из области контрацепције штампаног прије двије године у оквиру  горе наведеног пројекта, из области контрацепције под покровитељством UNFPA И PJZ. Била је члан радне групе у изради “Модула за младе”. Сертификовани је  тренер из области контрацепције и репродуктивног здравља од стране ESC , WHO и UNFPA.

Ивес Шиндрак

гинеколог

Др Ивес Шиндрак рођена у Бањалуци 1978. године.  Основну школу...

Александар Слијепчевић

експерт за вршњачку едукацију

Александар Слијепчевић је рођен у Сиску, 02. Јула 1991. године. Основну и средњу Економску школу је завршио у Бањој Луци, након чега уписује Економски Факултет Универзитета у Бањој Луци. Дипломирани је економиста Економског факултета Универзитета у Бања Луци на смјеру „Менаџмент и предузетништво“. Свој пут, у пружању едукације по питању свеобухватних програма о здравим стиловима живота, је започео 2009. године, кроз ангажман у цивилном сектору и организацијама цивилног друштва.

Током година коoрдинисао је бројне пројекте неформалног образовања младих, кроз изградњу компетенција, вјештина и знања о здравим стиловима живота, превентивном дјеловању по питању насиља и коришћења социјалних кампања у области превенције насиља и очувању здравља, те је аутор приручника за рад са младима на ове теме. Сертификовани је тренер за имплементацију и обуку по приручнику „Програм Y – Иновативни приступи у превенцији родно заснованог насиља и промоцији здравих животних стилова код младића и дјевојака“ од стране CARE Balkans.

Дио је међународне мреже “Learn2change – Global network of educational activists“, која окупља активисте цивилног сектора из цијелог свијета који дјелују на пољу формалног и неформалног образовања, као и едукативне мреже лидерства „LEAD“ која има за циљ промоцију и изградњу лидерских компетенција младих кроз преношење међународних искустава на локални ниво.

Александар Слијепчевић

експерт за вршњачку едукацију

Александар Слијепчевић је рођен у Сиску, 02. Јула 1991. године....

ljiljana ivancic

Љиљана Иванчић

Министарство здравља и социјалне заштите РС

Примаријус Љиљана Иванчић др мед. рођена  је у Никшићу, Црна Гора 1959. године. Завршила  основну школу у Братунцу, Гимназију у Љубовији у Републици Србији, а Медицински факултет и специјализацију из дерматовенерологије у Београду. Доедукацију из породичне медицине завршила на Медицинском факултету у Фочи. Као љекар породичне медицине радила у Дому здравља у Братунцу и Сребреници истовремено пружајући услуге из консултативно специјалистичких области –дерматовенерологије за подручје општина Братунац, Сребреница, Милићи и Власеница. Од 2009. до 2013. године обављала је дужност директора Дома здравља у Сребреници.

У овој здравственој установи у Пријатељски центар за младе (Пројекат XY Асоцијације) пружала је услуге везане за сексуално и репродуктивно здравље младих, а била је и дугогодишњи предавач у Средњошколском центру у Сребреници на медицинској групи предмета.  Као члан радне групе учествовала је у изради Стратегије за унапређења сексуалног и репродуктивног здравља у Републици Српској. Тренутно обавља дужност помоћника министра здравља и социјалне заштите Републике Српске у Ресору за здравствену заштиту.

Љиљана Иванчић

Министарство здравља и социјалне заштите РС

Примаријус Љиљана Иванчић др мед. рођена  је у Никшићу. Завршила ...

jelena vujić

Јелена Вујић

Министарство здравља и социјалне заштите РС

Јелена Вујић, рођена је у Сарајеву 1983. године. Основну школу и Гимназију завршила је у Бањалуци. Дипломирала је на Филозофском факултету у Бањалуци,  Одјек за журналистику. Тренутно је на мастер студијама Факултета политичких наука у Бањалуци.

Новинарску каријеру започела је за вријеме студија 2003. године радећи емисије посвећене дјеци и омладини Радија Балкан посебно у домену програма едукације младих на пољу здравства.  Потом је била запослена у Дневном листу Фокус као новинар на рубрици друштво гдје се такође бавила темама везаним за младе. Извјештавала и осмишљавала и медијске садржаје из области економије, друштва, здравства и школства. Након тог ангажмана радила је на позицији новинара за београдске Вечерње Новости, а три године касније и у дневном листу „ЕуроБлиц“ на позицији новинара истраживача из области економије и привреде, као и унутрашње политике.

Крајем 2011. године наставља каријеру новинара истраживача на Алтернативној телевизији за емисију „Досије“, а потом на истој телевизији почиње са радом као репортер у информативној редакцији. Уреднички посао преузима за поподневне и вечерње вијести, а убрзо постаје уредник и водитељ Централних вијести АТВ-а. Од септембра 2015. године ради на позицији службеника за односе с јавношћу Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске гдје се свакодневно бави промоцијом јавног здравља, превенције и јавног заговарања здравих стилова живота. Учесница је и предавач бројних едукација и конференција из области промоције здравства путем медија и кампања.

Јелена Вујић

Министарство здравља и социјалне заштите РС

Јелена Вујић, рођена је у Сарајеву 1983. године. Основну школу...