jelena vujić

Јелена Вујић

Position: Министарство здравља и социјалне заштите РС

Јелена Вујић, рођена је у Сарајеву 1983. године. Основну школу и Гимназију завршила је у Бањалуци. Дипломирала је на Филозофском факултету у Бањалуци,  Одјек за журналистику. Тренутно је на мастер студијама Факултета политичких наука у Бањалуци.

Новинарску каријеру започела је за вријеме студија 2003. године радећи емисије посвећене дјеци и омладини Радија Балкан посебно у домену програма едукације младих на пољу здравства.  Потом је била запослена у Дневном листу Фокус као новинар на рубрици друштво гдје се такође бавила темама везаним за младе. Извјештавала и осмишљавала и медијске садржаје из области економије, друштва, здравства и школства. Након тог ангажмана радила је на позицији новинара за београдске Вечерње Новости, а три године касније и у дневном листу „ЕуроБлиц“ на позицији новинара истраживача из области економије и привреде, као и унутрашње политике.

Крајем 2011. године наставља каријеру новинара истраживача на Алтернативној телевизији за емисију „Досије“, а потом на истој телевизији почиње са радом као репортер у информативној редакцији. Уреднички посао преузима за поподневне и вечерње вијести, а убрзо постаје уредник и водитељ Централних вијести АТВ-а. Од септембра 2015. године ради на позицији службеника за односе с јавношћу Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске гдје се свакодневно бави промоцијом јавног здравља, превенције и јавног заговарања здравих стилова живота. Учесница је и предавач бројних едукација и конференција из области промоције здравства путем медија и кампања.